Ereksiyon Problemi Nedir?

Ereksiyon Sorunu ve Psikolojik Etkileri

Günümüzde birçok erkeğin karşılaştığı sorunlardan biri olan ereksiyon probleminin nedenleri genellikle psikolojik ve yaş faktörlerine dayanmaktadır. Ereksiyon sorunu, erkeklerde depresyona yol açarak yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Bu sebeple uzmanlar, ereksiyon probleminin erken tedavisinin önemli olduğunu vurgulamaktadır.

Ereksiyon Sorununun Psikolojik Etkileri

Ereksiyon sorunu, erkeklerde depresyon, ruhsal bunalım, panik atak ve kronik stres gibi birçok psikolojik soruna neden olabilir. Bu durum, erkeklerin cinsel hayatlarında sağlık sorunları ve özgüven eksikliği yaşamalarına sebep olabilir.

Ereksiyon Sorunu Tedavisi

Ereksiyon sorunu tıbbi tedavi ile çözülebilmektedir. En etkili ereksiyon tabletleri kullanılarak ya da psikiyatrik terapilerle bu sorunun üstesinden gelinebilir. Uzmanlar, çift yönlü tedavilerin ereksiyon sorununu kalıcı olarak ortadan kaldırabileceğini belirtmektedir.

BSHA- Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Editör: Erkan Doğan

Related Posts

Felç riskinin en yüksek olduğu kan grubu açıklandı

Yeni bir genetik araştırma, A kan grubuna sahip bireylerin 60 yaşından önce felç geçirme riskinin diğer gruplara göre daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre O grubu bireyler ise daha düşük risk taşıyor.

Doktorların hasta için isteyeceği tahlillere kısıtlama

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında doktorların hasta için isteyeceği tahliller sınırlandırıldı. Yeni uygulamaya hekimlerden tepki yağdı: “Tedaviyi geciktirir”

Uzmanlardan kritik kene uyarısı: Elinizle ezmeyin!

Erciyes Üniversitesi’nden(ERÜ) Prof. Dr. Orhan Yıldız, “En büyük hatalardan biri, insanlar keneyi kendi çıkarıp tırnakları ile ezmeye çalışıyor. Bu yüzde 100 bulaş anlamına gelir. Bu nedenle bu tür uygulamalardan kaçınmak gerekir” dedi.

Gebelikte yapılıyor, doğumdan sonra hayat kurtarıyor!

Gebelikte yapılan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonraki ilk aylarda karşılaşabilecekleri ciddi solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyor. Aşı, artık rutin bağışıklama programında yer alıyor. Uzmanlar zamanlamaya dikkat çekti.

Çocukluk travmaları çikolata kisti riskini %60 artırıyor

İsveçli bilim insanları, çocukluk travması bulunan kadınların çikolata kistine yakalanma riskinin travması olmayanlara kıyasla daha yüksek olabileceğini ortaya koydu.

Uzmanlar uyarıyor: İyot fazlalığı da tiroit hastalıklarını tetikleyebilir

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı, iyotun, tiroit hormonlarının üretimi için hayati önem taşıdığına işaret ederek, iyot eksikliğinin sadece guatr gibi bez büyümelerine yol açmakla kalmayıp, hormon yetersizliklerine de neden olabileceğini belirtti.