OpenAI, Microsoft ile ortaklığını yeniden düşünüyor

OpenAI’nin Geleceği: Kar Amacı Gütmeyen Kuruluştan Şirkete Dönüşüm Planı

OpenAI, kar amacı gütmeyen bir kuruluştan dış yatırıma açık, kar amacı güden bir şirkete dönüşmeyi planlıyor.

Microsoft ile Yeniden Yapılanma Görüşmeleri

Financial Times’ın haberine göre, OpenAI, dış yatırıma izin veren bir yapıya geçerek sınırlı kar oranıyla yapılan dış yatırıma açılacak.

Microsoft’un OpenAI’ya yaptığı 13 milyar dolarlık yatırımın karşılığı olarak, şirketin yeniden yapılanması karşılığında ne kadar hisse alacağı da görüşmelerde ele alınıyor. Ayrıca, Microsoft’un 2019 yılında yaptığı 1 milyar dolarlık yatırımın şartları da yeniden gözden geçiriliyor.

Microsoft’un OpenAI’nin gelişmelerine erişimini sürdürme isteği, şirketin geleceği için kritik bir adım olarak karşımıza çıkıyor.

Sam Altman’ın Vizyonu

OpenAI CEO’su Sam Altman, şirketin en büyük hedefinin insan zekasını aşabilen gelişmiş yapay zeka (AGI) sistemlerini yaratmak olduğunu belirtiyor.

Yatırımcılardan Gelen Talep

OpenAI’nin rakipleri Anthropic ve Elon Musk’ın xAI girişimi de benzer bir modelle çalışıyor. Bu değişiklik, yatırımcılardan gelen büyük talebi karşılamayı amaçlıyor ve ileride halka arzın gerçekleşmesini sağlayabilir.

Gerginliklerin Üstesinden Gelme Yolunda

OpenAI ile Microsoft arasındaki teknolojik iş birliği, zaman zaman gerginlikler yaşasa da tarafların anlaşmaya varacağı öngörülüyor.

Önümüzdeki Adımlar

OpenAI, 2015 yılında kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak kuruldu ve 2019’da dış yatırımlara açılarak yeni bir döneme girdi. Şirket, yeni yapılanma sürecinde Kaliforniya ve Delaware eyaletlerinden gerekli onayları almalıdır.

OpenAI’nin ticari bir yapıya dönüşümü, gelecekte büyük sermaye çekmek için önemli bir adımdır ve planın başarısız olması şirket için ciddi sonuçlar doğurabilir.

Related Posts

Piyasada siyaset tedirginliği

Merkez Bankası’nın piyasaya müdahale etmesi ve kuru kontrol altında tutmak için rezerv satması bekleniyor. Ekonomistler istikrarsızlığın güveni sarstığını ve yatırımların önünü kestiğini vurguluyor.

Tayvan döviz rezervleri rekor kırdı

Tayvan’ın Haziran ayı döviz rezervleri, bir önceki ayki 592,95 milyar dolardan yükselerek 598,43 milyar dolarla rekor kırdı. Tayvan Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre bu artışta döviz rezervlerinin getirisinden elde edilen kazançlar ve …

Avrupa’nın eski kralının hazin sonu

Bir zamanlar Avrupa yollarının kralı olan dizel motor, savaşını kaçınılmaz bir şekilde kaybediyor. Son yirmi yıldır, Avrupa’da yeni tescil edilen otomobiller arasında dizellerin payı hızla düşüyor. En son ACEA verilerine göre, dizel otomobiller artık …

Polonya’nın tarımsal mucizesinin sırrı nedir?

Polonya, Avrupa’nın en büyük elma üreticisi ve dünyanın önde gelen ihracatçılarından biridir POLONYA – GENİŞ BÜYÜYEN ALAN, DEVASA İÇ PAZAR Polonya, İtalya ile aynı büyüklükte olup AB’nin altıncı büyük ülkesidir . Polonya tarımının önemi, ülkenin …

Dünyanın en değerli şirketi kaybettiği unvanını geri aldı

Piyasa değeri 3,1 trilyon dolara gerileyen Apple, Aralık 2024’teki 3,92 trilyon dolarlık rekoruyla tüm zamanların en değerlisi unvanını koruyor. Meta, Broadcom ve Amazon yükseliş yaşarken, Tesla düşüşe geçti. Nvidia ise dünyanın en değerli şirketi unvanını geri aldı.

Veli Ağbaba: Belediye başkanlarını cezaevine atacağına, gel yoksullukla, işsizlikle uğraş

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Maalesef 23 yılın sonunda AK Parti, toplumun geniş kesimlerini yokluğa mahkum etmiştir. Türkiye’de yüzde 5’lik kesim Hollanda gibi yaşamakta, yüzde 85’lik kesim ise Bangladeş gibi yaşamaktadır. Erdoğan, AK Parti, muhalefetle uğraşacağına, siyaset mühendisliği yapacağına, belediye başkanlarını cezaevine atacağına gel, yoksullukla, işsizlikle, yoklukla uğraş.” dedi.